Μυοσκελετικές παθήσεις που αντιμετωπίζονται με κρουστικά κύματα

Τα κρουστικά κύματα ή Shock Waves, άλλαξαν δραματικά την ποιότητα ζωής σε ασθενείς με χρόνιες ή οξείες μυοσκελετικές παθήσεις. Στο κέντρο φυσικοθεραπείας Physio Wave Therapy, ο ασθενής απολαμβάνει γρήγορα αποτελέσματα και σε μόλις λίγες συνεδρίες καταλαβαίνει την τεράστια διαφορά.

Μυοσκελετική πάθηση ώμου

Πόνος στον ώμο

Ο ώμος αποτελεί την πιο πολύπλοκη άρθρωση του ανθρώπινου σώματος. Καθώς ο ώμος συνδέεται άμεσα με το βραχίονα, δέχεται πολλές καταπονήσεις και συνεπώς είναι επιρρεπείς σε τραυματισμούς αλλά και διάφορες παθήσεις. Με τα κρουστικά κύματα έχουμε καταφέρει να θεραπεύσουμε ή να βελτιώσουμε την εικόνα του ασθενούς. Σε κάθε περίπτωση, αντιμετωπίζουμε τον πόνο, επιτυγχάνοντας να παρέχουμε μια καλύτερης ποιότητας καθημερινότητα στον ασθενή.

Τενίστας που πραγματοποιεί service κατά τη διάρκεια αγώνα

Επικονδυλίτιδα

Η επικονδυλίτιδα είναι μια μυοσκελετική πάθηση του αγκώνα η οποία προκαλείται από καθημερινές επαναλαμβανόμενες κινήσεις ή από συχνές και επαναλαμβανόμενες άρσεις βαρών. Ουσιαστικά οι τένοντες του αγκώνα ερεθίζονται και προκαλείται φλεγμονή με επώδυνες συνέπειες. Έχει αποδειχτεί πως οι συνεδρίες με θεραπείες κρουστικών κυμάτων επιφέρουν βελτίωση και ανακούφιση στον ασθενή.

Αθλήτρια με νάρθηκα στο γόνατο

Επιγονατιδική τενοντίτιδα

Η επιγονατιδιακή τενοντίτιδα ή αλλιώς “το γόνατο του άλτη” είναι μια βλάβη του επιγονατιδικού τένοντα, μια από τις συχνότερες μυοσκελετικές παθήσεις. Αυτό δημιουργεί προβλήματα στην επιγονατίδα καθώς εμφανίζονται φλεγμονές με συνέπεια τους τοπικούς πόνους και τα προβλήματα που ακολουθούν. Η επιγονατιδιακή τενοντίτιδα ονομάζεται και “το γόνατο του άλτη”, γιατί ταλαιπωρεί συχνά αθλητές ή άτομα που υπερβάλουν με το πρόγραμμα άσκησης.

Ασκούμενος σε εξωτερικό χώρο υποστηριζόμενος από προπονητή

Πόνος στο ισχίο

Το ισχίο αποτελεί την πιο μεγάλη άρθρωση στο ανθρώπινο σώμα και είναι υπεύθυνο για τη στήριξη του σώματος καθώς και για τη βάδιση. Ο πόνος στο ισχίο μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα κάθε ηλικίας και φύλου αλλά οι στατιστικές δείχνουν μια προτίμηση στις γυναίκες και σε άτομα προχωρημένης ηλικίας. Τα κρουστικά κύματα ή αλλιώς Shock waves, μπορούν να ανακουφίσουν τον πάσχοντα από τους πόνους και να βελτιώσουν αισθητά την κλινική του εικόνα.

 

Ενδοσκοπική απεικόνιση κάτω άκρου

Αχιλλοδυνία

Η Αχιλλοδυνία ή κοινώς τενοντίτιδα αχιλλείου τένοντα, είναι μια πάθηση που εμφανίζεται σε άτομα με αθλητική δραστηριότητα. Η συνεχείς χρήση των κάτω άκρων μπορεί να επιφέρει κόπωση και κατά συνέπεια φλεγμονή στον τένοντα. Τα κρουστικά κύματα βρίσκουν την εφαρμογή τους σε περιπτώσεις όπου έχει προκληθεί ασβεστοποίηση του τένοντα. Οι θεραπείες με shock waves βελτιώνουν την κλινική εικόνα ενώ ταυτόχρονα ανακουφίζουν από τους πόνους.

Ξυπόλητο άτομο πάνω σε άμμο παραλίας

Πελματιαία απονευρωσίτιδα

Η Πελματιαία απονευρωσίτιδα είναι μια επίπονη πάθηση στην περιοχή του πέλματος και ειδικότερα της πτέρνας. Εμφανίζεται σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας καθώς με τα χρόνια μειώνεται η ελαστικότητα της πτέρνας και το πέλμα εκτίθεται σε περισσότερους κραδασμούς. Συνήθως εκδηλώνεται με πόνο στη πτέρνα και συχνά προκαλεί οίδημα. Εκτός από την ανάπαυση και τη λήψη φαρμάκων, η αντιμετώπισή της μπορεί να ενισχυθεί αποτελεσματικά με φυσικοθεραπείες και θεραπείες με κρουστικά (Shock waves).

Απεικόνιση πόνου σε γόνατο

Οστεοαρθρίτιδα γόνατος

Η Οστεοαρθρίτιδα γόνατος είναι η πιο συχνή μορφή αρθρίτιδας του γόνατος και μια από τις πιο κοινές μυοσκελετικές παθήσεις. Συμβαίνει όταν ο χόνδρος της άρθρωσης παρουσιάζει μείωση του πάχους αλλά και αλλοιώσεις στην υφή του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την τριβή των οστών με συνέπεια τους πόνους στο γόνατο. Η Οστεοαρθρίτιδα γόνατος μπορεί να αντιμετωπιστεί με λήψη αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, με απώλεια βάρους του πάσχοντος, με αλλαγή στις συνθήκες ζωής του και φυσικά όπου κρίνεται απαραίτητο, επεμβατικά. Οι φυσικοθεραπεία και οι συνεδρίες με κρουστικά κύματα έχουν δείξει βελτίωση στην ποιότητα ζωής των ασθενών αφού μειώνουν αισθητά τους πόνους.

Καθιστός άνδρας που κρατάει το κεφάλι και το πόδι του

Χρόνιος πόνος

Ο χρόνιος πόνος είναι ο πόνος που διαρκεί περισσότερο από τρεις μήνες. Συνήθως οι χρόνιοι πόνοι εμφανίζονται μετά από ορθοπεδικές παθήσεις ή τραυματισμούς ενώ σπανίως εκδηλώνεται χωρίς αιτία. Η φυσικοθεραπεία αποτελεί έναν πολύ σημαντικό σύμμαχο κατά των περισσότερων περιπτώσεων χρόνιου πόνου. Η επαναστατική μέθοδος των κρουστικών κυμάτων προσφέρει ανακούφιση αλλά και εν δυνάμει βελτίωση της γενικότερης εικόνας του πάσχοντος.

Μοιράσου το

Λογότυπο του ιατρείου Physio wave therapy

"Πινέζα" τοποθεσίας Πανταζίδου 7, Αθήνα

210 8321661 – 697 5067 170

vasiliosmamalis@hotmail.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα 09:00 – 21:00
Τρίτη 09:00 – 21:00
Τετάρτη 09:00 – 21:00
Πέμπτη 09:00 – 21:00
Παρασκευή 09:00 – 21:00
Σάββατο Κλειστά
Κυριακή Κλειστά

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Εικόνα για λήψη οδηγιών από το Google maps
Λήψη οδηγιών πλοήγησης

created with love by Th3 LΛST Mil3